Traditioner i Troldebo

  Fødselsdage:
  Når dit barn eller en fra personalet har fødselsdag, bliver det fejret på festlig vis. Det er dejligt at blive fejret og være midtpunkt. På den stue hvor dit barn går, bliver der pyntet med flag. Dit barn kan dele noget ud. I børnehaven siger vi også ja tak til en invitation, om at komme hjem til en fødselsdag. Det skal være en formiddag enten med hele børnegruppen, kun med drengene eller kun med pigerne. Du skal i god tid lave en aftale med personalet på stuen. Børnene medbringer ikke fødselsdagsgaver.

  Åbent hus:
  I forbindelse med nogle af de arrangementer og traditioner vi har, er der åbent hus. Disse dage håber vi, at du/I har lidt ekstra tid, så du/I over en kop kaffe eller the, kan være sammen med dit barn og personalet. Sådan en dag er der også gode muligheder for at snakke med de andre forældre. Hvis du er forhindret i at deltage i åbent hus-arrangementet, betyder det meget for dit barn, at der kommer en anden f.eks. bedsteforældre eller en barnepige, som har tid til at deltage.

  Fastelavn:
  Som forberedelse bager vi fastelavnsboller, maler tønder og klipper fastelavnspynt. Børnene og personalet kan møde udklædte den dag vi slår katten af tønden. Efter tøndeslagning kårer vi kattekonge -og dronning/prins.

  Påskefrokost:
  Hvert år arrangerer stuerne påskefrokost for børnene.

  Plantedag:
  Alle børn i vuggestuen og på Rød stue medbringer en blomst til udplantning i vores blomsterbede. Plantedagen holdes mens Grøn stue er på lejr.

  Sankt Hans:
  Børnene er med til at lave en heks, som vi brænder af på bålet, hvorefter vi synger og spiser ude ved bålet.

  Dagplejedage :
  Børnehaven inviterer til dagplejedage, hvor børnene sammen med deres dagplejer kan opleve børnehaven og indgå i planlagte aktiviteter. Vi vil på denne måde styrke samarbejdet med dagplejen og lette overgangen for børnene.

  Bedsteforældredage:
  Børnene inviterer deres bedsteforældre i børnehave. Som forberedelse bager børnene til dagene. Bedsteforældrene kan komme og opleve deres barnebarn i børnehaven og deltage i dagens aktiviteter.

  Motionsløb:
  Fredag i uge 41 afholder vi motionsløb i børnehaven. Vi løber en rute rundt om rød på 150 meter, hvor børnene kan løbe forskellige antal runder. Børnene får efter løbet udleveret et diplom. Som afslutning på løbet får vi frugt og vand.

  Julen:
  1. december flytter nisserne ind. De kommer på skift med børnene hjem, hvor de oplever mange sjove og skøre ting, som de fortæller om via nissedagbøgerne. Vi bager honninghjerter, der pyntes med tal og fungerer som julekalender. I december bliver der hygget, bagt, klippet, klistret og lavet hemmeligheder. Stuerne arrangerer en julefrokost for børnene. Måske kommer julemanden på besøg. Vi holder juleforældrekaffe med børn og forældre, hvor vi serverer kaffe, te og æbleskiver og denne dag afsluttes i kirken, hvor de store børn på Grøn skal gå Lucia-optog.

  Giv en hånddag:
  Hvert år i maj måned afholdes et forældretræf for alle familier. Her vil der være en række praktiske opgaver, som man kan hjælpe med. Der er fælles spisning og masser af hygge.