Mad- og Frokostordning

I Troldebo-Labyrinten har vi mad- og frokostordning. Der er køkken i begge afdelinger.

Vores mad- og frokostordning er en stor del af vores hverdag, og børnene er en aktiv del af de processer der foregår i køkkenet.

I Troldebo-Labyrinten følger vi Sundhedsstyrelsens vejledninger og Vejle Kommunes inspirationshæfte til institutionernes mad- og måltidspolitik for 0-6 årige.

Vi har fokus på at børnene præsenteres for sund og varieret mad for at sikre trivsel og gode kostvaner.

Køkkenet

Vores ansatte i køkkenerne arbejder sammen som et team, de er kostfaglig uddannet og har ansvaret for hygiejne, egenkontrol, indkøb og planlægning af kosten. Vores køkkener har sølvmærket i Økologi, og vi tilstræber at købe efter årstid og danske råvarer.

 

Pædagogik i maden

I Troldebo-Labyrinten bestræber vi at alle måltider har et pædagogisk afsæt. At børnene er inddraget i madlavningen, borddækning, samtaler omkring bordet, at sende fade og skåle rundt, hælde op i koppen, bruge bestik, alt efter alder og udvikling.

Vi sætter rammerne for at det er hyggeligt at spise sammen og at vi sammen er nysgerrige og modige til at smage på maden.
Vi øver at vente på tur, ved at sende maden rundt, vi venter på at alle er klar så vi kan sige vores værsågod-remse.

Vores mad og måltidspolitik er under udarbejdelse